Romkugler – super nem opskrift med kagerester…

Romkugler
Romkugler – Bager du også altid alt for meget kage, lige som mig? – Så husk at fryse dine kagerester for de er guld værd og kan blive omdannet til de skønneste romkugler, med ganske få ekstra ingredienser. Her har du en enkelt opskrift på denne fantastiske kage, som med sikkerhed skaber glæde hos både store og små.Denne opskrift på romkugler giver 32 kugler på størrelse med golfbolde.

Tips til dekoration af dine romkugler:

Tril i dit eller familiens yndlings “krymmel” – om det skal være kokus, lyserøde hjerter eller det traditionelle tivolikrymmel, det bestemmer du helt selv.Du kan også indfarve noget kokos, med lidt pastafarve – lige i den farve du selv syntes er skønnest.

Du finder selvfølgelig en udvalg af “kagepynt” og pastafarve, så du kan lave smukke romkugler, i min web-shop med bageudstyr lige her: https://nyborgs-room.com/product-category/kagedekoration/kagepynt/sukkerpynt/

Produkter til romkugler

Ingredienser i romkugler

 • 800 g kagerester
 • 4 spsk kakao
 • 3-4 spsk hindbær marmelade
 • 1 nip salt
 • 3-4 spsk rom-essens
 • 100-150 g smeltet smør

Hvordan laver man romkugler?

 1. Rør dine optøede kagerester til smulder
 2. Tilsæt kakao, rom-essens, hindbær marmelade og et nip salt
 3. Smelt smørret og tilsæt det under omrøring, indtil du har en fast masse – mærk efter med fingerne, hvornår konsistensen er til at forme til kugler
 4. Smag gerne til undervejs – måske skal din romkuglemasse have lidt mere marmelade, salt eller måske rom-essens.
 5. Del din kagemasse i 32 stykker og tril til 32 romkugler (str. er ca. som en golfbold)
 6. Tril dine romkugler i din yndligskrymmel
 7. Sæt på køl indtil servering
Opskriften rækker til ca. 32Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂

Se hvad andre køber…

KLIK HER – og se alt bageudstyr. 

En kommentar til “Romkugler – super nem opskrift med kagerester…

 1. Nina Marie Marvin siger:

  Det er en rigtig god ide . Jeg plejer hvert år efter jul at fryse al konfekten og småkagerne der ikke blev spise ned. Også når jeg har fx lidt wienerbrød’s eller kage rester,ryger de i fryseren. Jeg bruger alle resterne til romkugler: Jeg plejer at bruge min foodprocessor eller min gamle kødhakker (bliver kun brugt til kage) til at hakke kage/konfekten og så ælter jeg bare “dejen” med kakao,romessens og kold kaffe ,til jeg syntes at konsistensen er god,så bliver der trillet kugler, der bliver trillet i nonparelis eller brun chokolade krymmel God måde at få brugt resterne, og de forsvinder meget hurtigt ; )
  Glædelig 13 december fra Nina Marie

Skriv et svar