Let og super sprødt franskbrød – bagt med bageenzymer

Let og super sproedt franskbroed

Let og super sprødt franskbrød – bagt med bageenzymer. Brødet laves på ganske få ingredienser.

Jeg starter med at røre gæren ud i vandet. Herefter blander jeg mel med bageenzymer og salt.

Melblandingen tilsættes og det hele røres på maskinen i ca. 15 minutter. Grunden til at jeg rører i så lang tid er at glutenen i melet får lov til at udvikle sig. Du vil opleve at dejen ligesom samler sig. Når den gør det bliver den bedre istand til at holde på den luft, som dannes under hævningen. Resutatet bliver et mere luftigt brød.

Bageenzymerne som jeg tilsætter giver ekstra kraft til brøddet. Det hæver bedre, bliver mere sprødt og holdbarheden forlænges – Du kan læse mere om bageenzymerne HER

Da jeg bagte dette brød koldthævede jeg dejen i køleskabet natten over (ca. 8 timer), men du kan også lave brødet på almindelig vis, hvor det hæver lunt en times tid. Hvis du gør det skal du blot fordoble mængden af gær.

Jeg har bagt brødet i min Römertopf, som jeg sætter i blød i vand, samtidig med at dejen æltes på maskinen.

Brødet bages i 30 minutter med låg og 15 minutter uden låg. Når man bager med låg holdes fugten omkring brødet og det får lov til at udvikle sig ekstra, inden det danner skorpe. Hvis du ikke har en Römertopf kan du bruge en anden gryde med låg, som tåler at komme i ovnen ved 250 grader C.

Når brødet er færdigt afkøler det på en rist. Det er svært, men vent gerne med at skære brødet ud, indtil det er koldt.

Nu er det tid til at du skal nyde et let og super sprødt franskbrød – bagt med bageenzymer

Velbekomme 🙂

PS: Afhængig af størrelsen på din Römertopf eller gryde, kan du tage lidt dej fra og lave dem til boller. Jeg fik af denne portion 1 brød og 8 små sprøde boller.

Se med her – og husk endelig lyden, for lyden af dette brød er ikke mindre end fantastisk 🙂

Ingredienser i let og super sprødt franskbrød

 • 5 dl. koldt vand
 • 10 g gær eller 5 gram Rødgær
 • 625 g hvedemel
 • ½ spsk. salt
 • ca. 15 g bageenzymer

Hvordan laver man let og super sprødt franskbrød?

 1. Bruger du rødgær blandes alle ingredienser og så springer du til punkt 4
 2. Rør gæren ud i det kolde vand
 3. Bland melet med bageenzymer og salt
 4. Ælt det hele sammen på maskine i ca. 15 min.
 5. Dæk skålen med film og lad den hvile i køleskab i min 8 timer
 6. Samtidig med at du sætter din dej til hævning fylder du din Römertopf med vand
 7. Efter endt hævetid hælder du vandet ud af din Römertopf og sætter den ind i en kold ovn på en rist.
 8. Sæt din Römertopf i ovnen og tænd ovnen på 250 grader C
 9. Dejen tages ud af køleskabet og hviler ved stuetemperatur i ca. 45 min.
 10. Form og stram dit brød op med lidt mel – rids evt. med en karp kniv.
 11. Når ovnen er 250 grader C venter du yderligere 20-30 min – indtil din Römertopf også er 250 grader
 12. Så ligger du dit brød i formen.
 13. Sæt låg på og bag i 30 min
 14. Efter 30 min tages låget af og brødet bager videre i 15 min uden låg – stadig ved 250 grader C
 15. Når brødet er færdigt vendes det ud på en rist og køler af inden du skærer de lækreste sprøde skiver brød

Her på Nyborgs Room “gemmer” jeg alle mine opskrifter – og du vil også her på siden finde min web-shop med bageudstyr. Lad mig endelig vide, hvis du leder forgæves efter noget – Brug menuen og udforsk gerne Nyborgs Room.

Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂

Gode produkter til let og super sprødt franskbrød

Inkl. opskrift

Mit yndlings bageudstyr

Her har jeg samlet nogle de produkter, som jeg ikke selv kan leve uden – Håber det kan give dig lidt inspiration.

Hilsen Pia ?

Inkl. opskrift
Inkl. opskrift
Inkl. opskrift

14 tanker om “Let og super sprødt franskbrød – bagt med bageenzymer

 1. Sussanne siger:

  Hej Pia
  jeg bager selv gulerods/hørfrø brød ofte.
  Men hvordan kan jeg tilsætte bageenzymer til det? jeg bruger 50 g gær men så skal der jo mindre i ikke

 2. Nina siger:

  Hej Pia.
  Fantastisk brød med endnu mere fantastisk skorpe. Jeg lavede en dej af manitoba mel. Hold da op det blev godt
  Hjemmebagt brød er kommet i en helt ny liga herhjemme.

  • Marianne siger:

   Hej Pia. Hvad er fordelen ved at lægge Rømertopfen i vand,når den bliver sat i ovn så længe før dejen kommes i? Så er al fugten da borte når det bliver tid til at dejen kommes i,og kan den holde til at stå Tom i ovnen så længe? Hilsen Marianne

Skriv et svar

Hos Nyborgs Room bager vi ikke bare cookies, vi bruger også cookies på vores side. For at benytte Nyborgs-room.com, skal du acceptere at vi benytter Cookies. Læs mere om hvordan vi bruger cookies i vores politik om persondata