Bikuber – Marengs fyldt med fløde og chokolade

Bikuber
Bikuber er en vanvittig nem og super lækker kage, som kan serveres til kaffen eller efter en god middag som dessert. En skøn sprød marengs fyldt med fløde og chokolade…Det er vist ingen hemmelighed at jeg har en svaghed (læs STOR svaghed) for marengs. Jeg syntes simpelthen det er SÅ fantastisk at man kan lave noget så lækkert med så få ingredienser. Samtidig kan de tylles i alle mulige former, indfarves med pastafarve i alverdens farver. De kan bruges alene som en slags småkage, som pynt på kager og her fyldt med flødeskum og lækkert chokolade.

Sådan laver jeg bikuber

(Ingredienslisten og kort vejledning findes nederst på siden)Jeg har tidligere lavet bikuber, hvor jeg syntes det var svært at få dem hule nok til at de kunne indholde nok fløde og chokolade. Så denne gang skulle jeg prøve en ny metode.Jeg tog min cupcakeform til 12 cupcakes og vendte den med bunden i vejret og så sprayede jeg bagsiden med bagespray. På den måde kunne formen støtte mine bikuber og sikre at de blev nogenlunde lige store. Bonus var selvfølgelig også at hulrummet blev stort nok til at der kunne komme med fyld i ?

Gode produkter til bikuber

 Bemærk: Jeg bruger 2 cupcakeforme til 10 bikuber, så de ikke står for tæt – begge plader bages samtidig.Jeg har brugt stjernetyllen M1 tyllen fra Wilton, frem for en en rund tyl, da jeg godt kan li’ det ekstra spil det giver, yderligere giver den en overflade, som sikrer at der kan ligge sig endnu mere kakao på toppen.Tyllen sætter jeg blot direkte i en engangssprøjtepose, hvori jeg har klippet et passende hul. Det er ikke nødvendigt med en tylkobler, med mindre du ønsker at skifte tyl undervejs.Bikuberne tylles rundt og op indtil de lukkes i en spids. Jeg har bagt dem ved 100 grader C – varmluft. De er bagt ca. 60 minutter hvorefter jeg slukkede ovnen og lod dem stå i ovnen til næste dag.Jeg har her givet de færdige og afkølede bikuber lidt perlemorsspray, som giver bikuberne lidt ekstra glans.De kan laves i god tid i forvejen. Jeg opbevarer dem i en kageæske af pap – og så er der lynhurtig lækker kage når der kommer gæster eller vi selv har lyst til noget lækkert.Inden servering pisker jeg fløde til skum og vender groft hakket chokolade heri. Bikuberne fyldes og drysses med kakao. Jeg har kakao stående i en lille stødåse, så det altid er nemt at give et drys kakao.

Ingredienser i bikuber

 • 6 æggehvider
 • 400 g sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • Evt. perlemorsspray
 • ½ l fløde
 • 300 g groft hakket chokolade
 • kakao til pynt

Hvordan laver man bikuber

 1. Pisk æggehviderne stive
 2. Bland sukker og vaniljesukker og tilsæt lidt efter lidt – imens du pisker
 3. Pisk i 10-15 min
 4. Spray bagsiden af 2 cupcakeforme med bagespray
 5. Hæld massen i en sprøjtepose med M1 tyl og og tyl omkring på bagsiden af muffinsformen – Bevæg dig rundt og op i en top. (brug hveranden, så de ikke vokser sammen)
 6. Bages ved 100 grader C (varmluft) i ca. 60 min – Lad dem gerne stå i ovnen indtil ovnen er kold eller til næste dag.
 7. Spray evt. dine dine bikuber med perlemorsspray
 8. Pisk fløden til skum og vend det hakkede chokolade i
 9. Fyld dine bikuber med fløde/chokolade
 10. Drys let med kakao og de er klar til servering
Her på Nyborgs Room “gemmer” jeg alle mine opskrifter – og du vil også her på siden finde min web-shop med bageudstyr. Lad mig endelig vide, hvis du leder forgæves efter noget – Brug menuen og udforsk gerne Nyborgs Room.Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂PS: Husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev KLIK HER – og/eller følg mig på Facebook, hvor jeg deler mine opskrifter, nyheder og gode TILBUD KLIK HER

Gode produkter til bikuber

Spændende produkter i shoppen…

199,95 kr.
400 bonus point
199,95 kr.
400 bonus point
219,95 kr.
440 bonus point
229,95 kr.
460 bonus point
229,95 kr.
460 bonus point
229,95 kr.
460 bonus point
239,95 kr.
480 bonus point

11 kommentarer til “Bikuber – Marengs fyldt med fløde og chokolade

 1. Linett siger:

  Hej Pia, skal lave 15 stk i weekenden, til min kærestes arbejde, har store tanker med mit projekt, bl.a. vil jeg fylde med ferskner og så flødeskum med chokoladestykker.
  Mit spørgsmål går på, om jeg kan tylle dem op om silikone forme? Jeg har bl.a en silikoneform til 12 muffins og så får jeg 10 løse silikone muffins forme af min mor. Tænker de stadig skal sprayes selvfølgelig.
  Hvor meget skal jeg evt. Gange din opskrift op med, få at få 15 store bikuber?

 2. Henriette siger:

  Det er min ynglings kage så fantastisk at finde en opskrift, dog lidt skuffet da dem man køber ved bageren ikke indholder ren fløde med chokoladestykker 🙁 så har du et bud på hvad det er de rigtige fra bageren indeholder?

 3. Tina siger:

  Jeg har lave bi kubber for første gang for ikke så længe siden, og skal nu til at lave dem igen. Og læste alle dem der har skrevent at de ikke kunne få dem af, så jeg lidt bange for at lave dem, men så tænkte jeg, gu ve om man kunne bruge cupe cake forme. Og det gjorde jeg så , og det gik rigtig godt. De var helt tørre og hang ikke fast. Tog formene af med forsigtighed, og der havde jeg så mine bikubber 🙂 Så der vil jeg gøre fremover. Hilsen Tina

 4. Lisa Skov siger:

  Hej Pia.
  Hvad har jeg mon gjort forkert, mine løb meget ud (havde pisket i 15 min efter alt sukkeret var kommet i).
  Sprøjter du formene inden du pisker massen?
  De hang også godt fast i formen (måske fordi de løb ud).

Skriv et svar