Foccacia med skinke og ost – til en lækker madpakke

Foccacia med skinke og ost

MUMS – så er der lækre varme grove foccacia med skinke og ost ?

Forleden på vej hjem fra tandlægen var Oscar og jeg lige omkring Lidl. Det var selvfølgelig lige ved frokosttid og vi blev fristet af deres foccacia med skinke og ost.

Så i går aftens skulle jeg lige prøve om jeg kunne lave noget ligende – Så denne opskrift er lavet med inspiration fra Lidl – Jeg har dog valgt at lave opskriften i en grov version med havregryn. Med tre sultne drenge er det vigtigt at de får noget der fylder og mætter lidt mere.

Jeg har her valgt at lave min dej og lade den hæve lunt i 60 minutter, men du kan fint lave din dej på kold vand og lade den hæve i køleskabet. Dejen kan stå i køleskabet i op til 5 dage, så du kan faktisk lave friske foccacia til madpakken hver morgen. Samme dej kan bruges til boller.

Fyldet kan varieres, så du kan bruge lige præcis det du bedst kan li’.

Ingredienser i foccacia med skinke og ost

Dej

 • 1 l koldt vand
 • 50 g gær (hvis du koldhæver dejen i minimum 8 timer kan du nøjes med 20-25 g gær)
 • 500 g havregryn
 • 600 g hvedemel
 • 20 g bageenzymer
 • 1½ spsk salt

Fyld

 • 400 g passata (jeg har her brugt 390g., da det var det der var i den brik jeg havde købt)
 • 400 g skinkestrimler
 • 400 g revet ost
 • oregano, salt, peber, chili, hvidløg – eller krydderier efter smag

Hvordan laver man foccacia med skinke og ost?

 1. Rør gæren ud i det lune vand (hvis du koldhæver dejen i minimum 8 timer røres gæren ud i koldt vand)
 2. Tilsæt havregryn og salt
 3. Melet blandes med bageenzymerne og tilsættes
 4. Rør dejen i ca. 15 min. på maskine (Hvis du koldhæver i minimum 8 timer kan du nøjes med bare at røre dejen godt sammen)
 5. Stil nu den fugtige dej til hævning i ca. 1 time – gerne dækket af et stykke film, som holder på fugten
 6. Sæt nu 18 stykker dej ud på 3 bageplader beklædt med bagepapir – Jeg syntes det er nemmest at bruge 2 gafler
 7. Flad bollerne ud med bagsiden af en ske, som du dypper i vand
 8. Rør fyldes sammen ved blot at blande det hele i en skål
 9. Fyldet fordeles på de 18 stykker. Fordeles og trykkes let med bagsiden af en spiseske
 10. Bag dine foccacia ved 220 grader i ca. 20 minutter

Her på Nyborgs Room “gemmer” jeg alle mine opskrifter – og du vil også her på siden finde min web-shop med bageudstyr. Lad mig endelig vide, hvis du leder forgæves efter noget – Brug menuen og udforsk gerne Nyborgs Room.

Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂

Gode produkter til foccacia med skinke og ost

Inkl. opskrift

Mit yndlings bageudstyr

Her har jeg samlet nogle de produkter, som jeg ikke selv kan leve uden – Håber det kan give dig lidt inspiration.

Hilsen Pia ?

Inkl. opskrift
Inkl. opskrift
Inkl. opskrift

En tanke om “Foccacia med skinke og ost – til en lækker madpakke

Skriv et svar

Hos Nyborgs Room bager vi ikke bare cookies, vi bruger også cookies på vores side. For at benytte Nyborgs-room.com, skal du acceptere at vi benytter Cookies. Læs mere om hvordan vi bruger cookies i vores politik om persondata