Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta er en type italiensk brød, der er kendt for sin karakteristiske form og tekstur. Det opstod i Veneto-regionen i Italien og har vundet stor popularitet over hele verden.
Ciabatta brød er kendetegnet ved sin lette, luftige konsistens og sprøde skorpe. Det indre af brødet er blødt og sejt, takket være det høje indhold af vand, Typisk er det lavet med hvedemel, vand, gær, salt og nogle gange olivenolie.

Et af kendetegnene ved ciabatta er dets lufthuller, som opnås ved at bruge en vådere dej. Det høje fugtindhold i dejen skaber damp under bagningen, hvilket fører til dannelse af luftlommer og giver ciabatta dets karakteristiske lethed.

Ciabatta er et brød, der kan nydes på forskellige måder. Det bruges ofte til at lave sandwich, panini eller bruschetta. Dets robuste struktur og krumme gør det velegnet til at indeholde forskellige fyld og toppings. Den kan også serveres som tilbehør til supper, bruges til at dyppe i olivenolie eller balsamicoeddike, eller bare nydes for sig selv.

For at gøre det ekstra nemt, så har jeg her brugt NR Ciabatta Basis, som er en grundmix. NR Ciabatta Basis er sammensat så dejen kan indeholde ekstra meget vand – og det er jo som skrevet det høje vandindhold der giver de store lufthuller.

Gode produkter til ciabatta

Ingredienser i ciabatta

Hvordan laver man ciabatta?

 1. Alle ingredienser kommes i røreskålen.
 2. Ælt først i 5 min. ved lav hastighed
 3. Ælt derefter ca. 10 min. ved middel hastighed
 4. Ælt til sidst i ca. 1 min. ved høj hastighed – indtil dejen slipper bunden af skålen
 5. Spray en 5 liters Condibøtte med bagespray og kom dejen deri.
 6. Sæt låg på og lad dejen hæve min. 45 min. – eller natten over i køleskabet.
 7. Sæt en pizzasten eller et bagestål ind i ovnen og tænd ovnene på 275 grader (ovnen skal være godt varm)
 8. Hæld dejen ud på et meldrysset bord
 9. Fold dejen ind over hinanden 4-5 gange
 10. Del dejen i stykker med en dejskærer – Du kan vælge at lave boller eller “flutes”
 11. Bag nu dit ciabatta i ca. 17-20 min. Det må godt blive godt mørkt nogle steder.Rigtig god fornøjelse – Hilsen Pia 🙂

Følg med på Facebook og/eller Instagram – og få flere opskrifter, tilbud og nyheder… – I bagegruppen Nyborgs Bagegruppe på Facebook kan du dele billeder af det du bager, hente inspiration, stille og svare på spørgsmål

Nyborgs Bagegruppe
Skøn bagegruppe på Facebook, hvor du kan dele billeder af dine kager og brød – Søge inspiration, stille spørgsmål og hjælpe andre bageglade – Jeg glæder mig til at byde dig velkommen 🙂

Se hvad andre køber…

KLIK HER – og se alle varer, listet efter popularitet…

 

Skriv et svar