Brunchtærte med banan og blåbær

Brunchtaerte med banan og blaabaer

Brunchtærte med banan og blåbær – Et lækkert indslag til din næste brunch for familen eller gode venner.

Brunchtærten her er bagt på havregryn – sødet med blåbær og banan – og kun tilsat lidt sukker. Jeg har valgt at drysse min brunchtærte med lidt groft hakkede mandler. Du kan toppe med andre nødder eller kerner hvis du ønsker det – eller helt lade være.

Brunchtærten kan bages glutenfri, hvis du vælger at bruge glutenfri havregryn og erstatter hvedemelet med mandelmel.

Server din brunchtærte med lidt skyr eller græsk yoghurt – evt. rørt med lidt vaniljesukker – Velbekomme 🙂

Gode produkter til brunchtærte med banan og blåbær

Du kan fint bage din brunchtærte i en springform, hvis du ønsker at sætte den på et fint fad ved serveringen – Her har jeg dog valgt at bage min brunchtærte i et klassisk hvidt tærtefad, så jeg kan sætte min den direkte på brunchbordet.

Ingredienser i brunchtærte med banan og blåbær

 • 175 g havregryn
 • 25 g mel
 • 75 g sukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1/4 tsk salt
 • 4½ dl mælk
 • 75 g smør – smeltet
 • 2 æg
 • 2 modne bananer
 • 125 g blåbær
 • Evt. lidt hakkede mandler

Hvordan laver man brunchtærte med banan og blåbær?

 1. Bland havregryn, mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål
 2. Rør mælk, smeltet smør og æg sammen i en anden skål
 3. Tilsæt havregrynsblandingen
 4. Lad det stå og trække imens du smører skærer bananerne i skiver
 5. Læg halvdelen af bananerne og halvdelen af blåbærene i et smurt tærtefad (24 cm i diameter)
 6. Rør din “dej” endnu en gang og hæld den i tærtefadet
 7. Læg nu resten af bananerne og blåbærene ovenpå – drys evt. med lidt hakkede/snittede mandler
 8. Bages ved 180 grader i ca. 35 min.

Her på Nyborgs Room “gemmer” jeg alle mine opskrifter – og du vil også her på siden finde min web-shop med bageudstyr. Lad mig endelig vide, hvis du leder forgæves efter noget – Brug menuen og udforsk gerne Nyborgs Room.

Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂

Mit yndlings bageudstyr

Her har jeg samlet nogle de produkter, som jeg ikke selv kan leve uden – Håber det kan give dig lidt inspiration.

Inkl. opskrift
Inkl. opskrift
Inkl. opskrift

Skriv et svar

Hos Nyborgs Room bager vi ikke bare cookies, vi bruger også cookies på vores side. For at benytte Nyborgs-room.com, skal du acceptere at vi benytter Cookies. Læs mere om hvordan vi bruger cookies i vores politik om persondata