Brunchtærte med banan og blåbær

Brunchtaerte med banan og blaabaer

Brunchtærte med banan og blåbær – Et lækkert indslag til din næste brunch for familen eller gode venner.

Brunchtærten her er bagt på havregryn – sødet med blåbær og banan – og kun tilsat lidt sukker. Jeg har valgt at drysse min brunchtærte med lidt groft hakkede mandler. Du kan toppe med andre nødder eller kerner hvis du ønsker det – eller helt lade være.

Brunchtærten kan bages glutenfri, hvis du vælger at bruge glutenfri havregryn og erstatter hvedemelet med mandelmel.

Server din brunchtærte med lidt skyr eller græsk yoghurt – evt. rørt med lidt vaniljesukker – Velbekomme 🙂

Gode produkter til brunchtærte med banan og blåbær

Du kan fint bage din brunchtærte i en springform, hvis du ønsker at sætte den på et fint fad ved serveringen – Her har jeg dog valgt at bage min brunchtærte i et klassisk hvidt tærtefad, så jeg kan sætte min den direkte på brunchbordet.

Ingredienser i brunchtærte med banan og blåbær

 • 175 g havregryn
 • 25 g mel
 • 75 g sukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1/4 tsk salt
 • 4½ dl mælk
 • 75 g smør – smeltet
 • 2 æg
 • 2 modne bananer
 • 125 g blåbær
 • Evt. lidt hakkede mandler

Hvordan laver man brunchtærte med banan og blåbær?

 1. Bland havregryn, mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål
 2. Rør mælk, smeltet smør og æg sammen i en anden skål
 3. Tilsæt havregrynsblandingen
 4. Lad det stå og trække imens du smører skærer bananerne i skiver
 5. Læg halvdelen af bananerne og halvdelen af blåbærene i et smurt tærtefad (24 cm i diameter)
 6. Rør din “dej” endnu en gang og hæld den i tærtefadet
 7. Læg nu resten af bananerne og blåbærene ovenpå – drys evt. med lidt hakkede/snittede mandler
 8. Bages ved 180 grader i ca. 35 min.

Her på Nyborgs Room “gemmer” jeg alle mine opskrifter – og du vil også her på siden finde min web-shop med bageudstyr. Lad mig endelig vide, hvis du leder forgæves efter noget – Brug menuen og udforsk gerne Nyborgs Room.

Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂

Mit yndlings bageudstyr

Her har jeg samlet nogle de produkter, som jeg ikke selv kan leve uden – Håber det kan give dig lidt inspiration.

Skriv et svar

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag i konkurrencen om et gavekort på kr. 500,-
Tilmeld dig her
close-image
Hos Nyborgs Room bager vi ikke bare cookies, vi bruger også cookies på vores side. For at benytte Nyborgs-room.com, skal du acceptere at vi benytter Cookies. Læs mere om hvordan vi bruger cookies i vores politik om persondata