Nemme brusebadsboller / koldt hævede boller

nemme brusebadsboller

Nemme brusebadsboller eller koldt hævede boller – til morgenmad, frokostsandwich, brød til suppen eller middagen. Ja, de kan spises døgnet rundt 🙂

Hvem elsker ikke når det er nemt – og hvem vil ikke gerne have friskt bagt brød om morgenen, uden at skulle køre til bageren?

Denne opskrift er helt simpel og meget nem. Det eneste du skal bruge er koldt vand fra hanen, gær, salt og helt almindelig hvedemel – Jeg har faktisk brugt den helt billige mel fra Rema 1000 til disse boller.

I går aftens gik det op for mig at brødskuffen var tom… Vi har 3 drenge, som hurtigt kan tømme en ellers altid fyldt brødskuffe – Så gode råd vare dyre, for der var absolut ingen ting at smøre madpakker af eller servere til morgen mad.

Klokken havde passeret 22:30, så det skulle bare være nemt…

Ned i røre skålen med 10 dl. koldt vand – direkte fra hanen. I køleskabet havde jeg en pakke gær, hvoraf jeg havde taget af tidligere, så de sidste 20 gram blev rørt ud i vandet.

Jeg bager aldrig, som I ALDRIG, uden salt – hverken brød eller kager, så denne dej fik lige en spsk. salt, som jeg kom i sammen med helt almindelig hvedemel (den helt billige hvedemel fra REMA 1000) Jeg hældte 1250 gram i – så syntes jeg nemlig at det så rigtigt ud 🙂

Så fik røremaskinen ellers lov til at gøre resten. Jeg lod den kører i 10 minutter for fuld drøn – imens jeg nærmest stod og halv-sov. Den eneste opgave jeg havde tilbage var at holde maskinen, så den ikke lavede et mærke mere i mit trægulv.

Efter 10 minutter kunne jeg se at dejen havde samlet sig omkring krogen og løftet sig fra bunden. Så var missionen fuldført. Glutenen i melet havde udviklet sig og samlet dejen. Jeg kunne se nogle lange fine tråde i dejen.

Af med skålen og på med et stykke plastik – Jeg brugt bare en opklippet frysepose, som jeg satte fast med et elastik – Og så ind i køleskabet med den…

Her til morgen vågnede jeg så til et helt fantastisk syn – Den smukkeste dej, som virkelig havde udviklet sig med masser af store bobler – FANTASTISK 🙂

Dejen blev forsigtigt hældt ud på bordet, som var drysset godt med mel. Et drys mel på toppen og så frem med mit yndlings værktøj: DEJSKÆREREN !!

Dejen blev delt i passende stykker med dejskæreren og løftet forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Da jeg satte bollerne i ovnen skruede jeg ned til 225 grader C – og så fik de ca. 20 minutter. 5 minutter før de var færdige lukkede jeg dampen ud fra ovnen – Måske derfor var de ekstra sprøde.

Nemme brusebadsboller blev min redning. Både brød til sandwich (til madpakkerne) og boller til morgenmaden var i hus. Tænk med så få ingredienser, at kunne lave noget så lækkert.

Når du tilsætter bageenzymer –  vil du opleve at hæveevnen forbedres, så dine boller bliver ekstra lette og sprøde. Samtidig forlænges brødets holbarhed

Ingredienser i nemme brusebadsboller

 • 10 dl. koldt vand
 • 10-20 g Rædgær (tørgær) – eller 20 gram alm. gær
 • 1 spsk. salt
 • 1250 g hvedemel
 • 25 g NR bageenzymer – med eller uden malt (kan udelades, men giver ekstra luftige boller)

Hvordan laver man nemme brusebadsboller?

 1. Bruger du rødgær blandes blot alle ingrediener i skålen – og gå til punkt 4
 2. Bruger du alm. gær:  Rør gæren ud i vandet
 3. Tilsæt mel og salt
 4. Ælt dejen godt og længe i en røremaskine. Mindst 10 minutter, gerne ved høj hastighed indtil dejen samler sig og løfter sig fra skålens bund
 5. Sæt plastik over og lad dejen hæve i køleskab i mindst 8 timer
 6. Varm ovenen op til 300 grader (amindelig ovnvarme)
 7. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord
 8. Drys med mel over
 9. Del dejen i 20 stykker med en dejskærer
 10. Løft forsigtigt over på en bageplade med bagepapir, undgå at slå luften ud af bollerne
 11. Sæt bollerne ind i ovnen og skru temperaturen ned til 225 grader C
 12. Bages i ca. 20 minutter – 5 minutter før lukkes dampen ud af ovnen.

Her på Nyborgs Room “gemmer” jeg alle mine opskrifter – og du vil også her på siden finde min web-shop med bageudstyr. Lad mig endelig vide, hvis du leder forgæves efter noget – Brug menuen og udforsk gerne Nyborgs Room.

Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂

Gode produkter til nemme brusebadsboller

Inkl. opskrift
Tilbud

Mit yndlings bageudstyr

Her har jeg samlet nogle de produkter, som jeg ikke selv kan leve uden – Håber det kan give dig lidt inspiration.

Hilsen Pia ?

Tilbud
Tilbud
Inkl. opskrift
Tilbud
Inkl. opskrift
Inkl. opskrift
Tilbud

7 kommentarer til “Nemme brusebadsboller / koldt hævede boller

 1. Mette siger:

  Jeg elsker denne opskrift og laver den ofte med et twist, tilføjer spinat/fint revet gulerødder/gurkemeje og solsikke kerne. De er altid et hit her hjemme om min kæreste spiser aldrig morgenmad, kun når jeg bager disse.

 2. Margrethe siger:

  Fantastisk opskrift. Synes ofte koldthævede boller kan være svære at tygge sig igennem for små børn. Denne her opskrift giver dejligt luftige boller, som min 2årige kan spise uden problemer. Jeg har brugt opskriften mange gange, min røremaskine får virkelig nogle tæsk, så ja den skal holdes fast på bordet Tak for opskrift

 3. Kristinna Overgaard siger:

  Bollerne ser super lækre ud hvordan får du dem så luftige.. Jeg har en man der ikke vil spise hjemmebagt brød for han syntes det er for tungt.. men syntes de her billeder ser lækre og luftige ud ?

 4. Melanie siger:

  Uhhh dem skal jeg ud ig lave nu !!! Smider 1/4 – 1/3 grovmel I, hvad skal jeg være opmærksom på ? Et par spsk olie i dejen også ?
  Der kommer også bageenzymer i ☀️

Skriv et svar