Kageberegner

Som kagebager står vi tit over for spørgsmålene…

  1. Hvor meget fondant skal jeg mon bruge til min kage?
  2. Er der er mon kage nok?
  3. Hvordan tilpasser jeg min opskrift til den form jeg har?
  4. Hvordan omregner jeg fra en rund til en firkantet form? – eller omvendt?
  5. Hvor meget er en Cup?
  6. Hvordan omregner jeg fra Farhenheit til Celcius?

Jeg har derfor lavet denne guide, hvor du kan indtaste målene på din kage og få svar på hvor meget fondant, marcipan eller velvet spray du skal bruge – Enten til at overtrække hele kagen eller hvis du blot ønsker at vide hvor meget du skal bruge til et fondant- eller marcipanbånd rundt om din kage.

Samtidig får du svar på hvor mange personer du har til. Her er der dog flere ting der spiller ind, da antallet af personer varierer alt efter om det er i forbindelse med et større måltid, del af en større kagebuffet eller om kagen skal serveres alene.

Og så er der lavet nemme omregninger på forme, cups og temperaturer…

Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia ?

Firkantet kage

Har du en firkantet kage, som du ønsker at betrække med fondant eller marcipan, så kan du beregne hvor mange gram fondant du skal bruge her. Indtast blot højde, længde og bredde på din kage og så kommer resultatet.

Rund kage

Har du en rund kage, som du ønsker at betrække med fondant eller marcipan, så kan du beregne hvor mange gram fondant du skal bruge her. Indtast blot højde, og diameter på din kage og så kommer resultatet.

Tilpas opskriften til din bageform – firkantet form

Har du ikke lige den størrelse form som fremgår af opskriften kan du tilpasse opskriften den form du har. Indtast blot målene på den form som fremgår af opskriften og målene på den form du har.

Tilpas opskriften til din bageform – rund form

Har du ikke lige den størrelse form som fremgår af opskriften kan du tilpasse opskriften den form du har. Indtast blot diameteren på den form som fremgår af opskriften og diameteren på den form du har.

Ændre fra firkantet form til rund form

Ønsker du at ændre formen på din kage fra firkantet til rund, så indtast blot længden og bredden på den firkantede form, så får du målet på den runde form, som du kan bruge istedet for.

Ændre fra rund form til firkantet form (kvadratisk)

Ønsker du at ændre formen på din kage fra firkantet til rund, så indtaste blot diameteren på din runde form, så får du målet på en firkantet (kvadratisk) form som passer til samme mængde dej.

Omregning af Cup til dl

Med internettet er verden blevet ret lille og vi søger opskrifter fre hele verden, men ikke alle opskrifter står med de kendte danske mål.
Her omregner du nemt fra Cup til dl.

Omregning af Farhenheit til Celcius

Står ovntemperaturen anført som Fahrenheit (°F) kan du her omregne til Celcius(°C), som er den måleenhed vi anvender i Danmark.