Chokolade cupcakes med karamel og popcorn

Chokolade cupcakes
Chokolade cupcakes med karamel og popkorn – MUMS siger jeg bare 🙂Jeg havde et par dåser kondenseret mælk og masser af micro popcorn på hylden. Æg havde jeg ingen af, så det blev selvfølgelig min egen yndlings chokoladekage – Chokoladekage uden æg –  der blev basen for en sjov og anderledes fødselsdagskage.Når kondenseret mælk koges, omdannes den til det lækreste karamel – Jeg kogte indholdet af 2 dåser og havde lidt til overs. Det karamel du evt. får til overs kan bruges som fyld i chokolade eller som topping på is – Det kan fint holde sig på køl.Når jeg bager cupcakes sætter jeg altid papirformene ned i en bageform med plads til 12 cupcakes. På den måde er jeg fri for at tænke op om mine cupcakes flyder ud. Jeg syntes nemlig at der er halvdelen af en god cupcake, at den holder formen og de samlet et ensartet udtryk.Cupcake formen finder du lige her: https://nyborgs-room.com/produkt/cupcake-form-12-huller/Victor fik selv lov til at vælge formen – Valget blev de skønne sølv- og guldfarvede muffinsforme – Et ret godt valg, syntes jeg.Du finder altid et stort udvalg af muffinsforme – både almindelige muffinsform og mini muffinsformeDu kan se det store udvalg lige her: KLIK HER

Produkter jeg har brugt til Chokolade cupcakes med karamel og popcorn

Ingredienser i Chokolade cupcakes med karamel og popcorn

 • 525 g mel
 • 525 g sukker
 • 150 g kakao
 • 6 tsk bagepulver
 • 3 tsk vaniljesukker
 • 9 dl mælk
 • 6 spsk solsikkeolie
 • Evt. 150 g groft hakket chokolade
 • 1-2 dåser kondenseret mælk
 • 1 pose micro popcorn

Hvordan laver man Chokolade cupcakes med karamel og popcorn?

 1. Bland mel, sukker, kakao, bagepulver, vaniljesukker i en skål.
 2. Tilsæt mælk og olie.
 3. Rør dejen glat og tilsæt evt. hakket chokolade
 4. Dejen fordeles i 24 muffinsforme – nedsat i en muffinsform
 5. Bages ved 180 grader i ca. 20 min
 6. Hæld den kondenserde mælk op i en gryde (1-2 dåser, afhængig af hvor glad dine gæster er for karamel)
 7. Kog mælken ved middel varme – under konstant omrøring – i ca. 15 min
 8. Lad mælken køle lidt af inden den fordeles på de nu afkølede chokolade cupcakes (det er nemmest når karamellen er lun)
 9. Pop dine micro popcorn og pynt dine chokolade cupcakes
Opskriften rækker til ca. 24 stk.Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂

Se hvad andre køber…

Se Callebaut chokolade her 

Skriv et svar