Chokoladekage uden æg – eller Chokolademuffins uden æg

Chokoladekage uden æg – god simpel opskrift som hele familien elsker. Og endelig en kage hvor jeg kan give mine børn lov til at slikke piskeriset – Den er et hit.

Der skal kun ganske få, helt almindelige ingredienser i. Det er denne kage jeg selv bager når jeg “ingen ting” har at bage af 🙂 – Som fx i går aftens hvor jeg fandt ud af at Adam skulle have kage med til 1.B. Det var hverken æg eller smør at finde i køleskabet…

Jeg bager ofte kagen i små muffins- eller cupcake forme. Det giver nogle rigtigt fine små chokoladekager. Jeg sætter papirforme ned i en cupcake form, for at de holder formen og bliver rigtigt flotte.

Nogle gange pynter jeg med smeltet chokolade, glasur i forskellige farver eller et drys flormelis..

Bemærk at dette er en fedtfattig kage.

TIP: Skal du på ferie – i sommerhus, på camping eller bare et andet skønt sted, så kan du bruge denne opskrift til at lave din egen færdige kageblanding. Når du kommer frem og det skal være nemt, tilsætter du blot mælk og lidt olie.

Se i øvrigt også de lækre kageblandinger fra Funcakes lige HER

Gode produkter til chokoladekage uden æg

Ingredienser i chokoladekage uden æg

 • 175 g mel
 • 175 g sukker
 • 50 g kakao
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 3 dl mælk
 • 2 spsk solsikkeolie
 • 50 g groft hakket chokolade
 • Evt. lidt hakkede valnødder

Hvordan laver man chokoladekage uden æg?

 1. Bland mel, sukker, kakao, bagepulver, vaniljesukker i en skål. Tilsæt mælk og olie. Rør dejen glat og tilsæt så til sidst de halv store stykker chokolade.
 2. Dejen hældes i springformen – 25-30 cm i diameter
 3. Hvis du ønsker en helt lige kage – uden vulkan, kan jeg anbefale dig at sætte et bagebælte* omkring din form
 4. Bages ved 200 grader i ca. 30 min. – almindelig ovnvarme
 5. Lad børnene hjælpe til i køkkenet – de vil elske denne kage allerede inden den er bagt og kæmpe om skål og piskeris

Tips: Hvis du vælger en form på 20 cm i diameter, vil kagen blive lidt højre, men skal da bage 30-35 min ved 180 grader C.
Kan bages i små muffins forme – men så forkort bagetiden til ca. 20 minutter

Her på Nyborgs Room “gemmer” jeg alle mine opskrifter – og du vil også her på siden finde min web-shop med bageudstyr. Lad mig endelig vide, hvis du leder forgæves efter noget – Brug menuen og udforsk gerne Nyborgs Room.

Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂

TILBUD lige nu…

Jeg vil SÅ gerne være din leverandør af bageudstyr, så jeg arbejder hele tiden på at udvide sortimentet til de bedste priser.

Der er ALTID super gode TILBUD. Her et lille udpluk af hvad der lige nu er nedsat. SE ALLE TILBUD HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *