Banankage uden æg – men med masser af smag

Banankage uden aeg
Banankage uden æg – Simpel, men med masser af smag. Krydret og svampet – Bliver kun bedre efter et par dage. Kan bages som en stor kage eller som muffins, så de er nemme at tage med på arbejde eller i skole. Bager du som muffins anbefaler jeg at du sætter dine papirforme i en cupcakeform eller -plade, så de beholder den fine facon under bagningen. For at undgå vulkaner og revnede kager, så bager jeg ved 180 grader almindelig ovnvarme – så bliver kagerne pænest. Du vælger selv om du vil bage én stor eller 12 små 🙂

Gode produkter til muffins

Ingredienser i banankage uden æg

 • 100 g smør
 • 175 g sukker
 • 1 dl ylette (eller et andet surmælksprodukt)
 • 200 g mel
 • 1½ tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 tsk stødt kanel
 • ½ tsk ingefær
 • 3-4 bananer (ca. 350 gram)
 • 50-100 gram groft hakket chokolade
 • Evt. rosiner eller grofthakkede hasselnødder
 • Evt. et drys flormelis på toppen

Hvordan laver man banankage uden æg?

 1. Rør smør og sukker godt
 2. Tilsæt ylette.
 3. Bland melet med de øvrige tørre ting og tilsæt melblandingen.
 4. Mos bananerne og røg dem i.
 5. Rør dejen glat og tilsæt så til sidst de halv store stykker chokolade.
 6. Læg et stykke bagepapir i bunden på en springform på ca. 26 cm i diameter – og spray siderne med bagespray
 7. Dejen hældes i springformen
 8. Bages ved 180 grader (almindelig ovnvarme) i ca 30 min.
 9. Bager du som muffins er bagetiden ca. 18-20 min. ved 180 grader (almindelig ovnvarme)

Her på Nyborgs Room “gemmer” jeg alle mine opskrifter – og du vil også her på siden finde min web-shop med bageudstyr. Lad mig endelig vide, hvis du leder forgæves efter noget – Brug menuen og udforsk gerne Nyborgs Room. Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂 PS: Husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev KLIK HER – og/eller følg mig på Facebook, hvor jeg deler mine opskrifter, nyheder og gode TILBUD KLIK HER

Se hvad andre køber…

KLIK HER – og se alle varer, listet efter popularitet…

 

En kommentar til “Banankage uden æg – men med masser af smag

 1. Anne-Marie siger:

  Hej. Er det den kage som er på billedet? Det ligner der er kakao i den, da den er helt brun? Hvis man laver det til muffins, hvor mange tror du så der bliver af opskriften?
  Vh Anne-Marie

Skriv et svar