Valentines kage – Hjerte kage med fromage

Valentines kage

Så nu skulle det være – Jeg har længe betragtet alle den smukke tal.- og bogstavkager, som flyver rundt på nettet, uanset hvor man næsten kikker. Min tal- eller bogstavkage blev i anledning af Valentines Day lavet til en Valentines Kage… nemlig en hjertekage med skøn hindbær fromage.

Som I sikkert ved har jeg en stor svaghed for marengs, så min Valentines kage skulle selvfølgelig pyntes med masser af marengs i flere størrelser og faconer – Jeg har brugt min opskrift på marengsroser og blot tyllet med lidt forskellige tyller og i flere nuancer. Da de små forskellige marengs var bagte og kolde, fik de lige et pift med perlemorsspray.

Når der skal tylles med forskellige tyller er den en stor fordel at sætte tylkobleren på, for så kan du skifte tyl under vejs og dermed undgå at skulle skifte sprøjtepose. Jeg har her brugt tyl nr. 199, som er en stjernetyl og en rund tyl nr. 5  

Du kan selvfølgelig vælge lige præcis den eller de tyller du selv syntes – Du kan også vælge at dekorere med spiselige blomster, macaons eller bare friske bær.

Fordelen ved marengspynten er at det kan laves i god tid – Jeg gemmer det i en firkantet slikbøtte med låg. Jeg tænker det ihvertfald fint kan holde sig i 3 måneder.

 

Bundene jeg har bagt her er en sød mørdej, som når jeg laver hindbærsnitter – Ja, faktisk den samme opskrift, som jeg vender tilbage til gang på gang. Den er enkelt og nem.

Jeg rullede dejen ud efter at den lige havde været en tur i køleskabet i 30 min. Så klippede jeg et hjerte ud, som jeg skar bundene ud efter – Jeg har vedlagt et link til  min skabelon, hvis du også skulle få lyst til at lave et hjerte: Valentines kage – skabelon til hjerte

Da jeg havde lavet to hjerter efter skabelonen, brugte jeg min hjerteudstikker til at stikke et hjerte ud på midten. Af portionen her i opskriften fik jeg to store hjertebunde og 10 små hjerter – De små hjerter blev brugt som små portionsanretninger.

Fyldet i min Valentines kage er en færdig fromagemix – Jeg syntes de færdige fromagerer er både nemme og super lækre. Pulveret skal blot røres op i lidt vand og vendes i pisket fløde. Og så findes de i flere forskellige versioner. Jeg har her brugt hindbær (ja, og så burde jeg jo nok have pyntet med hindbær i stedet for jordbær…) Den syrlige hindbær er fantastisk sammen med den sprøde bund og de søde marengs. Du kan selvfølgelig godt vælge at lave en mousse eller fromage fra bunden.

 

Gode produkter til Valentines kage

Ingredienser i Valentines kage

 • 250 g mel
 • 75 g flormelis
 • 1 nip salt
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 150 g smør
 • vand til at samle dejen med

 

 • 100g fromagepulver
 • ½ l piskefløde
 • vand (følg anvisningen på pakken)

Hvordan laver man Valentines kage?

 1. Bland mel, flormelis, salt, bagepulver og vaniljesukker.
 2. Smuldr smørret i melblandingen og tilsæt vand lidt ad gangen, til dejen er samlet
 3. Æltes blot til dejen er samlet
 4. Lad dejen hvile ca 30 min i køleskab
 5. Rul dejen ud – ca. 4-5 mm tyk
 6. Læg dejen op på et stykke bagepapir
 7. Skær dine bunde ud i den ønskede facon – hjerte, tal, bogstav…
 8. Bages ved 200 grader C (alm. ovnvarme) i ca. 10-12 min. (en plade ad gangen)
 9. Lad bundene køle af
 10. Pisk 1/2 l fløde til skum
 11. Rør 100 g fromagepulver op i vand (følg opskiften på pakken)
 12. Vend pulver/vand i flødeskummet
 13. Sæt en rund tyl i en sprøjtepose – Jeg brugte tyl 1A
 14. Sæt toppe på bunden – start foruden, så forinden og fyld ud i midten til sidst
 15. Sæt den næste bund på og sæt toppe af fromage
 16. Pynt med marengs, spiselige blomster, bær, sukkerpynt – eller lide præcis det du selv syntes

Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂

PS: Husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev KLIK HER – og/eller følg mig på Facebook, hvor jeg deler mine opskrifter, nyheder og gode TILBUD KLIK HER

Spændende produkter i web-shoppen

199,95 kr.
400 bonus point
199,95 kr.
400 bonus point
219,95 kr.
440 bonus point
229,95 kr.
460 bonus point
229,95 kr.
460 bonus point
229,95 kr.
460 bonus point
239,95 kr.
480 bonus point
249,95 kr.
500 bonus point

Skriv et svar