Cookies med mønster – enket og nem opskrift

Cookies med moenster

Smukke cookies med mønster har lææææænge stået på min to-do-liste, da jeg har modtaget rigtig mange spørgsmål til hvordan man får mønstret til at blive på de færdige cookies. Så nu får du den opskrift der er lykkes rigtig godt for mig. Som det plejer at være når jeg bager, så er ingredienslisten kort og opskriften er nem at gå til.

Sådan laver jeg cookies med mønster

Der findes SÅ vildt mange fine kageruller med forskellige mønstre – til enhver lejlighed – Du kan se udvalget HER

Når du har fundet din yndligskagerulle, så er det bare at komme igang. MEN hvordan er det så lige at vi får mønstret til at forblive smukt – også efter at de er færdige?

Jeg vil til enhver tid anbefale en opskrift uden hævemiddel, da det vil få mønstret på afveje. Nedenstående opskrift er en klassisk opskrift på mørdej, som opgså bruges til fx. linser. Du kan fint tilføje kakao, hvis du syntes.

Jeg ruller den helt kolde dej ud med en almindelig kagerulle, på et stykke bagepapir, så jeg kan flytte mine cookies uden at skulle flytte hver enkelt, med risiko for at de kommer ud af facon.

Tykkelsen på dejen skal være ca. 5 mm (½ cm) – Her kan et par afstandspinde være en god hjælp, så du får din dej rullet helt lige tyk ud.

Når dejen er rullet ud (jeg tager en lille klump dej ad gangen – og lader resten af dejen blive i køleskabet) – ruller jeg den mønstrede kagerulle hen over dejen, så dejen bliver smukt præget. Du kan drysse med lidt mel, hvis du syntes dejen hænger i, men en kold dej hjælper godt på vej.

Når dejen er præget udstikker jeg mine cookies – Jeg har her brugt en rund udstikker, men du kan vælge firkantet, hjerteformet eller noget helt andet – for udvalget af udstikkere er enormt.

Jeg løfter bagepapir med cookies over på en plade og sætter dem i fryseren.

Og så fortsætter jeg til der ikke er mere dej til bage…. De frosne cookies kan nu bages ved 180 grader (almindelig over/undervarme) i 17-20 min. indtil de er gyldne.

Ingredienser i cookies med mønster

 • 150 g saltet smør
 • 100 g flormelis
 • 300 g mel
 • Kornene fra ½ stang vanilje
 • 1 æg

Hvordan laver man cookies med mønster?

 1. Mos vaniljekornene ned i flormelis
 2. Tilsæt mel
 3. Det kolde smør smuldres i flormelis og mel
 4. Saml dejen med ægget
 5. Ælt dejen ensartet og sæt på kø i ½ -1 time
 6. Rul din dej ud (med en almindelig kagerulle) på et stykke bagepapir – Dejen skal være ca. 5 mm tyk
 7. Rul din kagerulle med mønster hen over dejen – det kan være nødvendigt at drysse med lidt mel
 8. Udstik nu din dej til cookies – rund, firkantet, hjerteformet eller hvad du lige syntes
 9. Sæt nu dine cookies i fryseren – når de er frosne når de kommer i ovnen holder de nemlig bedre formen og mønstret
 10. Bages ved 180 grader i 17-20 min. (alm. ovnvarme) – til de er gyldne i kanten
 11. Lad dine cookies med mønster køle af på en rist

Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂

Følg med på Facebook og/eller Instagram – og få flere opskrifter, tilbud og nyheder… – I bagegruppen Nyborgs Bagegruppe på Facebook kan du dele billeder af det du bager, hente inspiration, stille og svare på spørgsmål

Gode produkter til cookies med mønster

Kageruller med mønster

Find din yndlings kagerulle med mønster…. se dem alle KLIK HER

En kommentar til “Cookies med mønster – enket og nem opskrift

Skriv et svar