Chokolademuffins – Store, saftige og bløde ala McDonald’s

chokolademuffins
Lækre store bløde chokolademuffins med KÆMPE stor chokoladesmag, lige som de muffins du kan købe på McDonald’sJeg har længe eksperimenteret i køkkenet for at nå frem til den helt perfekte opskrift på chokolademuffins. Nu tør jeg godt sige, at jeg har fået lavet den helt perfekte opskrift på chokolademuffins ala McDonald’s.

Sådan laver jeg store, bløde chokolademuffins

Æg, sukker og vaniljesukker piskes godt sammen i en skål. Når det er pisket godt sammen tilsætter jeg skyr og olie. Olien skal være en smagsneutral olie, så jeg har brugt solsikkeolie, da olie har en alt for kraftig smag.Skyr kan fint skiftes ud med et andet syrligt mælkeprodukt. Når jeg skriver syrligt, er det fordi at det spiller sammen med den natron der skal i dejen og almindelig mælk vil ikke gøre det samme.I en anden skål blander jeg de tørre ingredienser: mel, kakao, natron, bagepulver og salt. Mange vil sikkert undre sig over salt i en kage, men jeg syntes det fremhæver smagen af chokolade. Ja, faktisk bager jeg sjædent en kage uden at tilsætte lidt salt.Melblandingen tilsætter jeg sukkermassen og rører dejen ensartet, inden jeg tilsætter de store chokoladestykker. Jeg har her valgt at bruge en mørk chokolade, men du kan vælge lige præcis den chokolade du bedst kan li’.Jeg sætter 12 papirfome i en muffinsform, for at jeg er sikker på at mine chokolademuffins beholder den fine form under bagningen.Fordeling af dej i muffinsforme kan nogen gange være en udfordring, da der nemt kan komme dej på både siderne af muffinsforme og på muffinsplade. Jeg bruger derfor den mekaniske iskugleske, som jeg syntes er helt genial at fordele dejen med.Mine chokolademuffins skulle have 20 min. ved 175 grader C (almindelig ovnvarme). Bagetiden er dog vejledende, da der kan være stor forskel på ovne, så du må teste undervejs.

Gode produkter til chokolademuffins

Ingredienser i chokolademuffins

 • 1 æg
 • 175 g sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 3½ dl skyr (ylette eller ymer kan også bruges)
 • 1½ dl olie
 • 250 g mel
 • 3 spsk kakao
 • ½ tsk natron
 • 2 tsk bagepulver
 • ½ tsk salt
 • 150 g groft hakket chokolade

Hvordan laver man chokolademuffins?

 1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker
 2. Tilsæt skyr og olie
 3. I en anden skål blandes melet med kakao, natron, bagepulver og salt
 4. Rør melblandingen i din sukkermasse
 5. Tilsæt chokolade og rør til det er fordelt
 6. Sæt 12 muffinsforme i din muffinsplade
 7. Fordel dejen til dine chokolademuffins i de 12 forme – Det er nemmest hvis du bruger en mekanisk iskugle ske
 8. Bages ved 175 grader C i ca. 20 min. (alm. ovnvarme)
Her på Nyborgs Room “gemmer” jeg alle mine opskrifter – og du vil også her på siden finde min web-shop med bageudstyr. Lad mig endelig vide, hvis du leder forgæves efter noget – Brug menuen og udforsk gerne Nyborgs Room.Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂 

Se hvad andre køber…

KLIK HER – og se vores chokolade 

12 kommentarer til “Chokolademuffins – Store, saftige og bløde ala McDonald’s

 1. Helle siger:

  Vi har lavet disse muffins utallige gange. Det er min datters yndlingsmuffins, og de er så nemme, at det kun tager et øjeblik at røre dem sammen. Jeg forstår slet ikke de kritiske kommentarer – her hos os smager de himmelsk af chokolade og er virkelig lækre.

 2. Rikke siger:

  Har lige lavet disse muffins i dag og blev noget skuffet! De smager melet og ellers ikke af ret meget andet. De er fint I konsistens, Men det er desværre også det eneste positive…..

 3. Lisbeth Lind Harbech siger:

  Hej Pia.
  Kan jeg erstatte kakao og chokolade med bær vendt i sukker?
  Jeg syntes at denne muffins opskrift er supper let og rigtig lækre.
  Nu vil jeg gerne prøve med bær i muffins.

 4. Helle Kjær Fisker siger:

  Hej. Superlækre muffins. Anden gang jeg lavede dem prøvede jeg at smelte 75g chokolade i olien ved meget svag varme og lade det køle helt af inden brug. Det blev kagerne bestemt ikke ringere af. Synes faktisk, de blev endnu mere svampede og lækre.

Skriv et svar