Hvad er fondant?

Hvilken fondant er bedst

Fondant er er en pasta primært lavet af sukker. Fondant bruges til kage dekoration, hvor det som oftest udrulles meget tyndt og lægges over en kage som en særlig flot afslutning. Nogle foretrækker at indfarve marcipan med pastafarve, da smagen siges at være bedre i marcipan. Der er dog en del fordele ved at bruge en god fondant. Den primære er, at den er langt lettere at arbejde med end indfarvet marcipan. Det er også en fordel, at farven er jævn og ens i fondant, hvilket visuelt giver en smuk afslutning på en kage.

Hvilken fondant er bedst?

Der er lige så mange meninger om fondant, som der er kagedekoratører…

Her hos Nyborgs Room har vi derfor også valgt at forhandle flere forskellige mærker.

Funcakes er et Hollandsk firma, som laver både fondant og marcipan – i et hav af flotte farver. Funcakes er foretrukket af mange og nok et af de mærker som er bedst kendt. Fondant fra Funcakes er nemt at ælte og rulle ud. Smagen er ret neutral – ala sukker. Prismæssigt ligger Funcakes i den lave ende.

Wilton – den store amerikanske producent af bageudstyr – laver også fondant. Fondant fra Wilton er smidig og så har det et let strejf af vaniljesmag. Fondant fra Wilton er nem at rulle ud og men at få helt glat på kagen – uden rævner og sprækker.

Satin Ice – er en blød og lækker fondant. Smagen er vanilje og så leveres Satin Ice fondant i en praktisk genlukkelig spand.

Sidste nye skud på stammen er Massa Ticino – En skøn fondant, som er meget nem at arbejde med. Selv nybegyndere kan rulle den helt tyndt ud, uden at den går i stykker eller krakelerer. Massa Ticino er derfor også meget drøj i brug og rækker længere end noget andet fondant – Så selv om den ligger i den høje ende, rent prismæssigt, så er den ikke dyre at anvende – sammenlignet med andre fondantmærker.

Jeg kan kun anbefale dig at prøve dig frem – hvad der passer dig og dine hænder bedst. For temperaturen på dine hænder er afgørende, temperaturen i rummet og ikke mindst luftfugtigheden spiller en rolle for hvad der virker bedst.

Personligt er jeg ret glad for at bruge Wiltons fondant og Massa Ticino.

Ønsker du at modellere figurer eller lidt større pynt, anbefaler jeg at du tilsætter lidt tylosepulver, som gør at fondanten hærder op og holder faconen – Alternativt findes der også decideret modelleringspasta eller gum paste.

Fælles for både fondant, marcipan, gum paste og modelleringspasta er, at det kan indfarved med pastafarver.

God bagelyst

Hilsen Pia 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *